1.2.2012

Mitä pennun kongiin

Me annamme Paavolle kongin kun jätämme sen itsekseen. Tähän asti olemme laittaneet täytteeksi sulatejuustoa, joka tuntuu kelpaavan hyvin. Olen kuitenkin pohtinut vaihtoehtoja sulatejuustolle. Maustamaton jukurtti voisi toimia pakastettuna. Maksapasteijakin varmaan maistuisi, mutta onko se sopivaa pennulle? Mitä muuta kongiin voisi laittaa?Ihan täysin Paavo ei ole tajunnut kongin logiikkaa, kapeamman pään tyhjentäminen ei vielä onnistu.

8 kommenttia:

 1. Hih, ihan samanlainen musta Kongi, kuin Ellilläkin oli pienenä. Nykyään käytän isompaa Kongia, sinne mahtuu enempi tavaraa. Mä annan Ellille ihan pehmeän ruoan (Neu) tuosta Kongista usein. Saapahan tehdä hieman työtä ruokansa eteen ;) Tosin täyttämään joutuu sitäkin muutaman kerran. Napurat saakin sitten "jumppapallosta".

  Mä en oo mikään asiantuntija, mutta mulle joku joskus sanoi, että maitotuotteet täytyisi olla laktoosittomia, koiran maha kun on erilainen kuin ihmisen. Ellillä oli silloin vatsakipuja ja söi huonosti ruokansa. Nykyään en paljon maitotuotteita sille edes anna, raejuustoa joskus. Koirat tuntuu olevan hulluna yleensäkin juustoon (maitotuote sekin), ja niin Ellikin. Ihan pienellä juustopalalla, sen yleensä houkuttelen aamulenkille, jollei sitä muuten huvita lähteä. Juustoissa vaan tuppaa olemaan tuo suolapitoisuus vähän korkea, siksi en paljoa anna. Maksapasteijsta en osaa sanoa, sopiiko koiralle, luultavasti siinäkin on suolaa. Ehkä pieninä määrinä silloin tällöin. Joskus laitan Neun joukkoon hieman kananmunaa (keitetty), raejuustoa tai kalaa (suolattomina) ja tungen sotkun sitten Kongiin. Elli on ihan hulluna kalaan.

  Ääh, taas mä tuppaan neuvoineni tänne toisten blogiin. Anteeksi. Ihan varmaan netistä löytyy parempiakin asiantuntijoita. Sellaisia jotka ovat hieman enemmän perehtyneet ruokintaan kuin minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun kaikki neuvot otetaan täällä kiitollisena vastaan, vaikka kaikki ei aina kaikkien kohdalla pädekään.

   Meillä ei ainakaan maitotuotteet ole aiheuttaneet ongelmia, lähinnä annankin hapanmaitotuotteita eli piimää ja maustamatonta jukurttia.

   Poista
 2. Meillä kongin suosikkitäyte on raaka jauheliha, sopii myös mielestäni hyvin koiran ruokavalioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäisi ehkä pakastaa jauhelihaa kongiin sopivina annoksina.

   Poista
 3. Meinasin kans ehdottaa tuota "tuoreruokaa". Siis jotain kaupan valmista pehmeää koiranruokamössöä. Oon muutaman kerran ostanu sellasta. Maksalaatikko käy kans silloin tällöin, oon ymmärtäny. Ja sit Yrjölän puuron keittopäivänä sitä tungetaan kongiinkin. Kerro, jos haluut ohjeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen ohjeen taisin jossain nähdäkin. Pitää huomenna tsekata noi märkäruoat.

   Poista
 4. maksapasteija on nellin suosikki mutta sitä en anna kovin usein suolan takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksapasteija menee siis jossain vaiheessa testiin. Tosin tähän asti ainoa ruoka-aine, johon Paavo on suhtautunut epäilevästi on mustaherukka.

   Poista