30.1.2012

Hik

Pieni hikotteleva mäyräkoira on aika huvittava ilmestys. Mäyräkoiraraukasta hikka ei välttämättä tunnu mukavalta. Pitäisiköhän Paavolle ostaa kuppi, josta ruokaa ei voi hotkaista?

12 kommenttia:

 1. Heippa! Kiva löytää taas uusi mäyrisblogi. Täällä sitten seurataan innolla pienen mäykeröisen kasvua. Muuten, toi hikka on pennuilla tosi usein. Meidän 8kk Brecikin hikottelee vielä aika usein, Milolla tuntui se loppuvan jo paljon nuorempana. Mut enpäs sitten tiedä vaikuttaako toi ruokakuppi josta ei voi hotkia. Brecillä ainakin hikka tulee ihan milloin vaan :D Ja musta tuntuu pahalta sen puolesta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minäkin lueskelen teidän blogia, tervetuloa seurailemaan Paavon kuulumisia. Kyllä tosiaan hämmästyin kun ekaa kertaa Paavo hikotteli.

   Poista
 2. Toi, mitä Veera sanoi, että pennut hikottelee usein, pitää paikkansa. Niin teki Ellikin pienenä, enää en ole huomannut. Hikka saattaa kyllä johtua hotkimisestakin, että voihan tuota kippoa kokeilla. Huokeampi keino voisi olla, että laittaa esim. tennispallon siihen ruokakuppiin, niin ei pysty hotkimalla syömään (riippuu tietysti kupin koosta). Tämä onnistuu ehkä paremmin raksujen kanssa, kuin pehmeän ruoan. Jokos Paavo muuten syö raksuja? Myös Kongi ja aktivointipallo voisivat ehkä auttaa asiaa, niistä ei niin vaan hotkita ruokaa.

  Jos tuo hikottelu on kuitenkin ihan mahdotonta ja jatkuu kuukausitolkulla, niin kantsii ehkä kysäistä eläinlääkäriltä onko se enää normaalia. Wikipedia tiesi kertoa, että hikka liittyisi hengitykseen ja pallean supistumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi ole kyse mistään jatkuvasti hikottelusta, vaan pari kertaa on syömisen jälkeen tullut hik-hik-hikka Paavolle. Paavo syö vielä liotettua ruokaa, Royal Caninia. Jonka pussin kyljessä olevat ohjeet ovat suoraan sanottuna käsittämättömät. Olen joskus vähän lirauttanut piimää ruoan sekaan ja sekin vähän hidastaa syömistä. Milloin teillä muuten siirryttiin raksuihin?

   Poista
  2. Hitsi, mä en oikein muista tuota siirtymää. Muistaakseni kasvattaja kehoitti melko aikaisessa vaiheessa antamaan nappulat kuivina. Katsoin äsken tuolta blogista, että 26.1. viime vuonna oon ostanut Puppy Boosteripussin, 15 kg, joka oli kyllä aivan liian suuri. Eli oon varmaan siihen mennessä jo antanut Ellille kuivaruokaakin. Toisena oli sitten pentuNeu, joka on "märkäruoka" eli vähän niinkuin mustinmurkina, pötkössä. Noihin aikoihin Elli on ollut 3 kk.

   Poista
  3. Nämä onkin minulle ihan vieraita ruokamerkkejä, tosin täytyy myöntää etten ole erityisesti aiheeseen perehtynyt. Jonkin aikaa varmaan ainakin mennään ruolla Royal Caninilla, tuntuu maistuvan ja tulee sopivassa muodossa myös ulos.

   Poista
 3. Meilläkin pikkuinen hikottelee. Vielä pienempänä aika useinkin, eikä vain syönnin jälkeen vaan muulloinkin. Nyt se on onneksi jo vähenemään päin. Onhan se nyt reppanan kuuloista vaikka aika huvittavaakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koko pieni pentu hytkähtää välillä kun oikein hikottaa.

   Poista
 4. Meilläkin mauno hikotteli paljon pienempänä ja kaveri tiesi kertoa, että se liittyy jotenkin keuhkojen kehitykseen. Meillä jäi jo aikoja sitten pois ja eiköhän teilläkin ajan kanssa : ) kiva muuten lueskella pentukoiran elämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennun kanssa tosiaan sattuu ja tapahtuu ja kun kaikki on uutta. Äsken juuri säikähdin, että oliko Paavo vetänyt jotakin kurkkunsa kun yskähteli. En onneksi joutunut elvyttämään.

   Poista
 5. Meillä myös Snellman hikotteli pentuna usein, mutta se on jäänyt nyt iän myötä pois. Kuuluu tosiaan kehitysvaiheeseen ja on vaaratonta.

  Yskimistä sen sijaan esiintyy toisinaan vieläkin, jos henkeen menee pölyä tms. Meillä poitsu myös aivastelee välillä, jos nenään käy jokin voimakas haju. Esmes välillä aamuisin Snellman livahtaa vessaan, missä olen suihkauttanut hiuslakkaa ja sitten tulee aivastellen ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aivastelua aiheuttaa etikka, jolla pyyhitään ajoittain pissaläikkiä lattialla. Ja viimeksi pikkumäykkyä tirskutti aamulla kun kuorin appelsiinia

   Poista