21.2.2012

Koirakoulussa osa 1

Yleisön pyynnöstä kokemuksia koirakoulusta!

Ensimmäinen koirakoulutunti takana. Halliin kokoontui 12 koirakkoa, mikä yllätti minut. Koirakoulun sivuilla oli puhuttu 4-8 koirakon pentukurssiryhmästä. Koiria oli eri rotuisia ja kokoisia sekä ikäisiä. Paavo oli pienin kooltaan ja myös nuorimmasta päästä. Vanhimmat olivat jo lähemmäs puolivuotiaita.

Kolmen vartin aikana ehdittiin opetella istu, maahan ja vapaa käskyjä sekä katsekontaktia. Viimeisenä tuli käsky odota, mutta siinä vaiheessa pienen Paavon keskittymiskyky herpaantui. Vaikka ryhmä vaikutti minusta isolta, ehti opettaja kiertää kaikkien luona moneen kertaan.

Yksi opittuja asioita oli se, että opettajalla on paremmat herkut. Minulla oli varattu koulutusnappuloita, eikä maahanmeno oikein onnistunut niiden avulla. Opettaja kaivoi esiin pihvitikut ja johan alkoi homma sujua.

Viimeinen varttitunti käytettiin yleiseen leikkimiseen. Ilmeisesti käytännöt tämän suhteen vaihtelevat eri koirakouluissa, joissakin on kuulemma jopa leikkikielto. Meidän kurssillamme yksi opittava asia on sosiaalistuminen, joten viimeinen vartti on vapaata tutustumista. Yksi jättiläismäinen leonbergiläinen ajoi takaa Paavoa, ja se hieman säikäytti pientä (ja minua). Kun jättiläinen saatiin hätisteltyä kauemmas uskalsi Paavo tehdä tuttavuutta muihin koiriin. Välillä tosin Paavo meinasi jäädä vauhdikkaimpien jalkoihin.

Nyt pitäisi yrittää treenata käskyjä myös kotona, pihvitikut on jo laitettu tilaukseen! Kuvamateriaalia ei valitettavasti ole, pitänee ottaa kuvaaja joku kerta matkaan.

10 kommenttia:

 1. Ahaa, siis Paavolla on alkanut koirakoulu. Mua on harmittanut, että Ellin kanssa se aikoinaan jäi haaveeksi. Olis sitä sosialistamista tullut siinä, kun se muuten on vähän arka. Ei vaan huvittanut lähteä tuonne kaupungille, Poriin, koiran kanssa. Jos olis ollut tässä lähellä, niin ehkä sitten.

  Hienosti Paavolla on "eka luokka" alkanut. Täysi leikkikielto kuullostaa typerältä, mut teillähän ei onneks sellaista ollut, vaan koirat sai tutustua toisiin omaan tahtiin sitten lopussa.

  Tuolla aiemmin oli ihania kuvia taas, vyötiäistä naureskelin ja siinä koirakouluun -kuvassa Paavo taas niin lutusena. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on koulupoika! Paavo kun on ensimmäinen koiramme niin siksi ajattelin mennä saamaan oppia ihan käytännössä. Leikkiminen oli vielä vähän sellaista yleistä ryntäilyä, mutta josko se tutustumisen myötä alkaisi sujua.

   Poista
 2. Helou! Ihanaa katsella lutuisia kuvia karkkaripojasta. ;) Pitää Ellielin vanavedessä kertoa että vyötiäiskuva nauratti. Hyvältä kuulostaa teidän koirakoulun aloitus. Meillä se jäi haaveeksi, koska täällä päin oli hirveät ruuhkat pentukursseille ja vähän tarjontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei! Yhdennäköisyys viittaan puetun mäyräkoiran ja vyötiäisen välillä on hämmentävä. Täälläkin tuntuu olevan kysyntää pentukursseille, mutta sain paikan kun olin hyvissä ajoin liikkeellä. ÷≤ (tässä välissä Paavo tuli kirjoittamaan) Paavo on aika nuori koirakoululainen, mutta halusin päästä mahdollisimman nopeasti itse oppimaan, kun Paavo on perheen eka koira.

   Poista
 3. Tuli vielä mieleen koirakoulusta... aina kun mentiin uuteen asiaan niin kouluttaja opetti että tehkää näin ja näin... ja sitten kääntyi meihin päin ja sanoi "JA te teette sitten näin..." Matalalle koiralle oli omat niksit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meille kanssa aina erikseen sanottiin, että matalan koiran kanssa kannattaa mennä kyykkyyn jne...

   Poista
 4. Milolla on naapurissa leonbergiläinen, joka tosin on muutaman viikon nuorempi mutta se massa... Me ollaan sosiaalistettu käymällä yhteislenkeillä (vapaana) muutaman muun koiran kanssa. Mutta siellä on tullut niin rajua pomottamista johon omistaja ei oo puuttunut että Milo on jäänyt vähän syrjään laumasta. Tiedon siitä miten koirien pitäs laumautua sain aivan liian myöhään. Sikäli tosi kiva että teidän koulussa sosiaalistetaan myös, opettajan kokeneen silmän alla. Ihana lukea tätä blogia, itse kun en oo saanut aikaseksi. Milolla tosin on oma facebookprofiili jossa jaan juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo muiden koirien tapaaminen on vielä hyvin jännittävää, kun emäntää jännittää ja Paavoa jännittää. Jospa tuo koirakoulun leikkiosuus tekisi hommaa vähän tutummaksi. Onko Milon profiili suljettu vai pääsisinkö minä sitä seuraamaan?

   Poista
 5. Jaa, hyvinkän se koirapentukoulu meni. Paljon kivaa vielä tiedossa ja kuinka te noin paljon jo opitte! Mä en oppinnu mitään, paitti kyttämään muilta pudonneita herkkuja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin siis nuo asiat käytiin läpi, eri asia on oppiko eräs kovapäinen mäyräkoira ne...

   Poista