18.1.2012

Ulkoilua

Rivitalossa on helppo nostaa pentu takapihalle melko usein, pakkasista johtuen ulkoiluhetket ovat melko lyhyitä. Joskus Paavo syöksähtää heti pissimisen jälkeen takaisin ovelle odottamaan sisäänpääsyä, toisinaan taas kulutetaan hetki leikkien. Terassilta löytyvät kuivat lehdet ovat hauskoja rouskuteltavia.

Takapihalla Paavo on vapaana, sillä korkeat lumikasat estävät vielä toistaiseksi pienen mäyräkoiran äkilliset etenemiset. Etupihalla puolestaan harjoitellaan pannan ja talutushihnan käyttöä. Kuten kuvasta näkyy, ne eivät saa varauksetonta suosiota.


8 kommenttia:

 1. Söpö kuva! Ja olen kyllä kade tuosta omasta pihasta :) Meillä Stella (jo 3,5 kk) ei vieläkään suvaitse yhtään sitä, että sitä kiskaistaan hihnasta vaan se suostuu etenemään ainoastaan, jos hihna on löysällä :D

  VastaaPoista
 2. Meillä ollaan ihan vielä siinä vaiheessa, että opetellaan mitä panta ja hihna ylipäätään on. Matkat on vain muutamia kymmeniä metrejä kerrallaan!

  VastaaPoista
 3. Voi että kun toinen on suloinen!:) Täälläkin ollaan kateellisia omasta pihasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Paavo varmasti arvostaa kehuja! Tuo meidän takapiha on vähän ongelmallinen, kun tasaista maata on vaan pieni pläntti ja loppu on jyrkkää rinnettä. Onneksi Paavo ei vielä kovin isoa alaa tarvitse pissareissuille.

   Poista
 4. Heips! kiva kun vierailit blogissani, tulin vastavierailulle.

  Voi miten ihana, suloinen, supersöpö jahtimakkara täällä onkaan. Pakko oli lukea kaikki ihan heti kerralla. Hienoa, että Paavolla on yöt sujuneet hyvin, meillä Ellillä oli alussa vaikeaa ja minä taisin vielä edesauttaa sitä, kun en raaskinnut yksin nukkumaan jättää.

  Kyselit jossain kohtaa, että millaisia vaatteita koiralla on käytössä. Elli ihnoaa pukemista, mutta pakkaskelillä laitan sille yleensä villapaidan päälle, sadekelejä varten on fleecevuorinen sadetakki ja varsinkin syksyn pimeisiin iltoihin heijastinliivejä. Heijastinliiveistä yksi on ostettu (hauhau) ja muut tein itse sen ostetun perusteella. Samoin sadetakki ja villapaita on itsetehtyjä. Uusi villapaitakin on tekeillä, sillä tein tuon vanhan viime keväänä, jolloin Elli oli vielä pieni ja se on jäänyt hivenen lyhyeksi. Ai niin ja ostosadehaalarikin löytyy, mut sitä me ei varmaankaan enää käytetä, on senverran hankala pukea. Ihana muuten toi testi-Paavo, mistä tuollaisia löytyy? Just kuin karkkari. Mä lisäsin sut tohon meen Lipslips-linkkilistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastavierailusta ja linkkilisäyksestä, mikä kunnia! Minä lueskelen innolla kaikki mäyräkoirablogit, tiedon tarve on kova!

   Yöt ovat sujuneet kyllä tooosi hyvin. VIime yönäkin Paavo rapisteli joskus ennen kuutta, jolloin mies käytti sen pissalla, sen jälkeen nukuttiin vielä pari tuntia. Kertaakaan ei ole tarvinnut nousta "kukonlaulun aikaan" ylös eikä rauhoitella itkua. Tämän takia vähän ihmettelen sitä, että yksinolo on niin vaikeaa. Ollaan sitä kyllä harjoiteltu, mutta heti kun kiinnostus leluun katoaa iskee hätä. Ja ensi viikolla pitäisi jo Paavon jäädä itsekseen.

   Jonkinlainen mantteli varmaan täytyy hankkia ensi talveksi, nyt kaljumasuisen pienoikaisen kanssa vietetään vain hetki ulkona. Ja jos taas innostuisin neulomaan, niin villapaidan tekoa voisin harkita. Pari ohjetta löysin netistä. Oletko sinä tehnyt ihan omalla ohjeella?

   Tuo testi-Paavo on saatu lahjaksi, valmistaja/maahantuoja on tuotelapun mukaan Vivantti www.vivantti.fi. Myös Meripelastusseuralla on myynnissä hyvin samannäköinen kaveri, Köpi http://www.meripelastus.fi/fi/feature.html.

   Poista
  2. Mä yritin tähän jo aiemmin vastata, mut puf katos taivaan tuuliin. Äsken huomasin, et vika taisi olla Firefoxissa, kun Explorerilla taasen onnistuin lähettämään. Joissain blogeissa on puolestaan päinvastoin.

   Juu, mä siis vasta seuraavana aamuna huomasin, etten ollutkaan tallentanut sitä lisäystä, mutta nyt jahtimakkara löytyy sieltä meidän vasemmasta reunasta ;) Ja mä niin ymmärrän tuon tiedontarpeen, mulla oli sama juttu. Koiriahan meillä on ollut maailman sivu, muttei mäyräkoiraa. Ja pitihän se oma maailmalle esitellä ;D

   Tuohon yksinoloon mä jo kommentoinkin tuolla myöhemmässä postatuksessasi. Eiköhän se siitä ala sujumaan, peukut pystyyn.

   Tällä ohjeella mä tein Ellin sen ekan paidan: http://plaza.fi/ellit/kasityot/neuleohjeet/kotiin/mayrakoiran-unelmapoolo
   Mielestäni se on melko helppo ohje, ainakin jos käsitöitä muutenkin yhtään harrastaa.

   Kävin kurkkaamassa noita linkkejä, se on kyl just kuin karkkari.

   Poista
  3. Joo, tuo taisi olla se toinen niistä ohjeista. Nyt pitäisi vielä ostaa lankaa ja löytää puikot jostain kaapin perältä!

   Poista