14.4.2013

Tilannepäivitys

Paavon tila on kohentunut eilisestä. Ilmeisesti Cerenia-pahoinvointilääke helpottaa Paavon oloa nopeasti, sillä massun kurina ja murina asettui pian lääkkeen antamisen jälkeen. Myös ripulointi on loppunut ja Paavo on yleisvoinniltaan ihan pirteä.

Vatsa-antibioottia on vielä huomiselle päivälle, luulen ettei lisää lääkettä tarvitse eläinlääkäriltä pyytää. Nythän Paavo söi joulukuulta ylitse jääneitä pillereitä. Riisi-kanakuuria jatketaan varmasti vielä muutama päivä, vaikka vatsa vaikuttaisi normaalilta antibioottien loppumisen jälkeen.

Täytyy käydä ostamassa eläinlääkäriltä jotain haimaystävällistä ruokaa, kokeillaan sitä sitten jossain vaiheessa ensi viikolla.

Eilen riisiä syödessä Paavo teki niin sanotusti Ollit. Ei Paavokaan ymmärtänyt, mikä tilanteessa on niin kovin hauskaa.

12 kommenttia:

 1. Niin on riisit nenän päällä nätisti :) Huoli on täälläkin Paavon voinnista ja toipumista toivotaan koko porukalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Terveisiä sinnekin kaikille, rapsutuksia erityisesti Bamille!

   Poista
 2. Tuli tässä mieleeni sellainen juttu, että ensimmäisellä saksan paimenkoirallamme oli krooninen haimavika. Ei kuitenkaan haimatulehdus, mutta joku entsyymin eritysvika. Koiramme eli lähestulkoon keitetyllä turskalla. Sitä oli arkkupakasteet täynnä. Siihen aikaan sitä sai itse pyydettyä, kun oli sellaisia ns. turskavuosia. Kokeilkaapas jotain vähärasvaista kalaa ainakin lisäruokana. Nyt en muista mikä oli eläinlääkärimme nimi, muistan vain sukunimen joka oli Axelsson. Saattaa olla Per Axelsson eläinlääkäriasema Mevetiltä. Katselin hänen tietojaan, mutta tämä Axelsson oli nimenomaan erikoistunut saksanpaimenkoirien haimavikoihin. Se oli siihen aikaan (70-luvun puolessavälissä) hyvin yleinen näillä koirilla. Veikkaan muuten, että jollain perintötekijälläkin saattaa olla yhteytensä näihin haimavikoihin.

  Toivottavasti saatte Paavon vielä ihan hyvään kuntoon, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle myös yksi ystäväni kertoi, että heidän haimavaivainen koiransa söi vuosia riisiä, piimää ja seitiä. Ja Paavo kyllä tykkää kalasta eli voisi vaihtelun vuoksi kokeilla sitä.

   Poista
 3. Moro Paavo, kanssakärsijäsi Mauri-setä täällä. Mulhan tuli kans takapakkii, ja jouduin takas opiaateiile. Matte kyttää vielki mua, kun ei uskalla luottaa et kipu pysyis poissa. Oon syöny Royal Canin gastrointestinal low fat - purkkimuonaa, keitettyä pottua, rasvatonta piimää ja raejuustoa viimeset 3 vkoa. Niil tuntuu masukin pysyvän kunnossa. Voimia sulle Paavo, ja mattelles kans! T. Mauri- setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pieniä potilaita. Paavolla ei onneksi ole ollut kipuja, mutta on kyllä inhottavaa ettei vointi normalisoidu. Luulen että meilläkin mennään jonkin aikaa taas riisi-ID-dieetillä ja sitten kokeillaan jotain eläinlääkärin nappulaa. Haimavaivaisille näkyy olevan omat versionsa.

   Poista
 4. Mahtavaa kuulla, että voit paremmin. Emme osaa neuvoa teitä mitenkään, toivotamme vain hurjasti voimia ja valoisaa mieltä kaikista hankaluuksista huolimatta. Olette ajatuksissamme! Muiskut!<3

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti nyt alkaa olo kohentua. Noista raksuista tuli mullekin mieleeni, että lienevätkö Jalon säännöllisen epäsäännöllisesti toistuvan ripuloinnin syynä: Mini Exigent kun lienee myös melkosen rasvaista, ainakin jauhislihalla höystettynä :P

  Riisikuonolle paranemistsemppaukset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on pirteä ja (anteeksi) ulostekin on taas normalisoitunut. Tuskin kuitenkaan uskallan kokeilla normiruokaa eli eläinlääkäriltä pitäisi mennä hakemaan jotain erikoisruokaa.

   Meneekö Jalon massu luista sekaisin? Paavolla rasvaiset luut aiheuttivat tulehduksen jälkeen ripulia.

   Kiitos tsemppauksista!

   Poista
 6. No nämähän olivat jo parempia uutisia. Tällaista on kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vointi on parantunut eikä takapakkia ole tullut. Hyvä niin!

   Poista