13.4.2013

Takapakkiako?

Nyt ei ole Paavolla kaikki kohdallaan. Haimatulehdushan jo kerran selätettiin, mutta Paavon vatsa ei ole palautunut normaaliksi. Totesimme ettei luita kannata antaa eikä oikein muutakaan "ylimääräistä" tai maha menee heti löysälle.

Sitten vielä tyhmyyksissäni vaihdoin ruoan Royal Canin sensitive -ruokaan kun sen pitäisi olla vatsaystävällistä. Enpähän tajunnut, että se on paljon rasvaisempaa kuin tavallinen. Ei tainnut sopia Paavolle.

Nyt Paavolla on ollut muutaman päivän vatsa löysällä ja torstaina soittelin jo eläinlääkärille. Hän käski siirtyä riisi-kana dieetille ja antaa lisäksi kaoliini-pektiiniä. Sekä soittaa perjantaina, jos tilanne ei parane. Perjantaiaamuna Paavo ei ripuloinut, joten ajattelin tilanteen kohentuneen.

Iltalenkillä maha oli taas ripulilla ja tänä aamuna heräsin siihen, että koira ripuloi olohuoneeseen, lisäksi sen vatsa pitää hirveää moukunaa. Eli nyt sitten odottelen eläinlääkäriaseman aukeamista ja päivystän koiran vointia.

Ps. Olen ollut vähän huono bloggaaja viime aikoina. Esim. kaikki pääsiäisen kuvat on vielä purkamatta koneelle.

Päivitys klo 9.08: Sain puhelimessa lääkitysohjeet. Onneksi kotoa löytyi pahoinvointilääkettä ja vatsa-antibioottia muutamaksi päiväksi, ei tarvinnut lähteä käymään eläinlääkärissä.


8 kommenttia:

 1. Voi ei! Kunpa se nyt ei olisi takapakkia. Pelkkä tavallinen ripuli riittäisi. Ilmeisesti tuon taudin hoidossa pitää olla aika tarkkana, mitä syöttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajan on tietysti se pelko, että tauti kroonistuu. Haimatulehduksen hoidossa on tosiaan tarkka ruokavalio ja kun tauti parani, eläinlääkäri korosti ettei jatkossakaan saa antaa halpoja koiranmakkaroita tms.

   Eläinlääkäriasema aukeaa yhdeksältä, nyt vaan kuuntelen Paavon vatsan murinaa. Meillä on onneksi kotona sekä vatsa-antibioottia että pahoinvointilääkettä, jos ei saa aikaa tälle päivälle. Nyt aamulla en ole antanut Paavolle ruokaa.

   Poista
 2. Voi Paavo-kulta! Toivomme sydämestämme, että paranet ihan kokonaan. Parantavat muiskaukset!<3

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ikäviä uutisia. Pidän peukut pystyssä ja toivon että ei ole mitään vakavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas kerran harmittaa, ettei koira osaa kertoa tuntemuksistaan.

   Poista
 4. Peukut on pystyssä ja viime vuoden pahojen ripulien jälkeen uskallamme antaa pari vinkkiä: ruoaksi vain riisiä, ei mitään lisukkeita. Jos tuntuu, ettei maistu, mausteeksi voi laittaa kana-, liha- tai kasvisliemikuution puolikkaan. Näin neuvoivat eläinlääkärissä. Olli syö riisit sellaisenaa, mutta laitoin kuution, jotta olisi vähän makuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo ei valitettavasti ole riisin ystävä, kranttu. Eli aina pitää yrittää sotkea jotain makua antavaa mukaan.

   Poista