8.5.2013

Onko se normaali?

Olen törmännyt Paavon kanssa liikkuessa useampaan kertaan kysymykseen: Onko se normaali? Minun on tehnyt mieli vastata: Ei ole, sillä on päässä vikaa. Oikeastihan kysyjät ovat viitanneet Paavon kokoon, onko se normaalikokoinen vai mahdollisesti kääpiömäyräkoira.

Paavo saavutti mittausiän jo talvella, mutta koiran sairastaessa ei tullut kaivettua mittanauhaa esiin. Viikonloppuna vihdoin mittasimme Paavon: rinnanympärys oli 42 senttiä.

Vaikka mittaus oli hyvin epävirallinen, ei mittavirhe voi olla niin suuri, etteikö Paavo ylittäisi kääpiöiden kokoluokitusta. Paavo on siis normaali, virallisesti.

12 kommenttia:

 1. Mahtava normaali herra siellä! Ja upea kuva jälleen kerran! Paavo osaa tosiaankin esiintyä edukseen valokuvissa.
  Meiltä taas kysytään: onko se kaniini? En osaa vastata kysymykseen, kun en Mirkkua ole mitannut. Näyttelyissähän se selviäisi, mutta kun minä en ole lainkaan näyttelyorientoitunut. Pitänee tehdä kotimittaus jossakin vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuiseta, kuva on miehen ottama! Meilläkään ei näyttelyihin meno ole ensisijainen tavoite. Ja Mirkku saa ainakin meiltä kaikki rusetit ja ruusukkeet! Ykköspalkinnon arvoinen Mirkku!

   Poista
 2. Kyllä on Paavo komeassa ja sutjakassa kunnossa. Hih, päässä vikaa - ei voi olla normaali ;D Mä veikkaisin, että kyllä Paavo ON! Siis kaikinpuolin normaali :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on vielä laiheliini, mutta eiköhän massaakin vielä kerry.

   Poista
 3. Veikkaisin, että Paavo on kaikessa suhteessa ihan Normimäyräkoira. Kaikilla niillä on "päässä vikaa". Siksi ne niin rakastettavia otuksia ovatkin. Olen yhden kerran joutunut "taistelemaan" Ossin kanssa ja silloin sanoin ääneen, että luojan lykky tämä koira ei ole saksan paimenkoiran kokoinen. No minä voitin taistelun (kynsienleikkuu) eikä sen jälkeen ole tarvinnut taistella. Kaikkensa se koira kyllä teki..

  Paavo on komea, NORMAALI mäyräkoira. Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös meinannut vastatata: Ei se ole normaali, se on mäyräkoira! Kaikki ne ovat omalla tavallaan hassuja.

   Poista
 4. Edellinen koirani mitattiin näyttelyssä ja mittanauha vedettiin tosi piukalle, oikein ääneen sitä ihmettelin. Tätä nykyistä ei kannata edes mitata, iso se on -anteeksi, normaali :) Pitkine säärineen.

  Ehdottoman kaunis kuva jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole ihan varma, osuiko mittanauha oikeaan kohtaan. Pitää pyytää joskus jotain kokeneempaa mittaamaan. Ja Nelli on varmasti normaali-Nelli! Ja kiitos kuvakehuista, mies nappasi muutaman onnistuneen kuvan vapun mökkireissulla.

   Poista
 5. Kaikenlaista sitä kysytään... Ollin isoa kokoa siunaillaan aina silloin tällöin. Toisaalta viime viikonloppuna saimme kehuja, että onpas komea mäyräkoira. Kyselivät Ollin näyttelyhistoriasta, mutta eihän meidän sohvaperunasta ole näytelmiin napatyrän vuoksi. Tämä on pelkästään hyvä asia, eipä ole tarvinnut ikinä arpoa asiaa sen kummemmin.

  Normaali-Paavolle normaalit terkut, komea uros oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää pitää omat näyttelyt, joissa kaikille annetaan ykköspalkinto tyristä ja muista huolimattta. Välitetään Paavolle terkut, se riehuu tuossa vieressä pallon kanssa.

   Poista
 6. Paavo, onnea, sä oot normaali! Me taidetaan olla jotain epänormaaleja. Pitää pyytää äippää mittaamaan. Komee kyllä oot, Paavo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo ihan röyhistää rintaansa kehuista! Jep, mittanauha vaan esiin!

   Poista