19.5.2013

Jälleen jäljillä

Viime syksynä Paavolle vedettiin muutaman kerran jälki sorkalla. Paavo onnistui jäljestyksessä ja selvästi tykkäsi siitä.

Metsästys- ja jäljestyskokeilut ovat olleet sairastelun takia katkolla, mutta pari viikkoa sitten Paavo pääsi jälleen hommiin. Paavolle vedettiin noin kilometrin mittainen verijälki.

Paavo suoriutui parikymmentä tuntia vanhasta, öisen vesisateen huuhtomasta jäljestä hienosti. Katkoja tai isoja mutkia jäljessä ei vielä ollut, mutta tällä kertaa työskentelyä häiritsemässä oli tuoreita hirven jälkiä. Niistä huolimatta Paavo pääsi takaisin verijäljelle.

Jos jäljestys sujuu jatkossakin, aiomme viedä Paavon kokeisiin. Intoa riittää, mutta keskittymiskykyä ADHD-mäykky vielä tarvitsee!

4 kommenttia:

 1. Vähänkö oot topakan näkönen pakkaus! Ihan oikee metsästäjä. Ihailen sun nenäsi tarkkuutta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenä Paavolla kyllä toimii, mutta kun maailmassa on niin paljon kiinnostavia asioita, ei aina tiedä mitä nuuskia.

   Poista
 2. Sepä siinä on, että kaikilla mäykyillä on ihan superhyvä nenä. Miten ne saadaan toimimaan ja kiinnostumaan siitä oikeasta jäljestä/asiasta, se onkin sitten toinen juttu. Ajoviettinen mäyris lähtee varmaankin helposti jäljeltä, jos tulee tuoreempi jälki, tai vielä pahempaa nenän edestä vilahtaa joku elävä eläin. Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mäyräkoira ovat kaikin puolin super! Pitää vaan Paavollekin yrittää saada lisää harjoitusta. Nämä nenän edestä vilahtelevat eläimet aiheuttavat välillä tilanteita myös kaupungissa. Viimeksi lauantaina Paavo päräytti komeat ajohaukut city-jänikselle.

   Poista