26.8.2012

Löytyisikö valoa pimeyteen

Pimeä ja kylmä talvi lähestyy (ei kerrota sitä vielä mäyräkoirille). Ja talven tullen musta ja matala otus tuskin erottuu valaistullakaan tiellä kovin hyvin. 

Tällä hetkellä Paavolla on musta panta ja nahkainen talutushihna, eikä niissä ole heijastimia. Nyt pohdinkin, millaisen heijastintuotteen pötkölle hankkisin. Olisiko liivistä apua vai pitäisikö vain ostaa heijastinpanta?

Millaisia heijastintuotteita muilta nelitassuisilta löytyy? Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan!

14 kommenttia:

 1. Ollilla on huomioliivi (best friend, Prismasta ostettu). Emännällä on roikkuva heijastin ja mahdollisesti vielä käsivarressa sellainen ympärilaitettava heijastin. Ja vaatteiden/kenkien heijastimet lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee tutustua markettienkin valikoimiin. Eläinkaupassa liivien hinta huitelin neljässäkympissä, mikä on mielestäni aika paljon. Vaikkei turvallisuutta pitäisikään mitata rahalla.

   Poista
 2. Mirkkukin käyttää huomioliiviä. Neonkeltainen, heijastinnauhoilla varustettu liivi oli viime talven hankinta ja on osoittautunut erinomaiseksi. Olemme saaneet kiitosta autoilijoilta, kun tappijalka näkyy kauas. Liivi myös lämmittää vähän. Sama liivi toimii kesällä metsässä liikkuessa. Neonsalama ei katoa pusikoihin vaan vilkkuu puiden lomasta. Suosittelen!:)
  Lisähuomautuksena, että Mirkulla on myös heijastinpanta, mutta se ei kyllä pelkästään tunnu riittävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin nähneeni Mirkusta liivikuvan! Ja Mirkun tuntien, arvon neiti pukisi mieluummin päälle jotakin aristokraattista ja lämmittävää, mutta älkää luopuko liivistä!

   Poista
 3. Ellille oon ostanut aikoinaan Hauhaun S-koon heijastinliivin. Sen perusteella tein sitten pari itsekin, että on vaihtoviivi kuraantuneen tilalle. Mielestäni tuo heijastinpanta ainakin karkkarilla hukkuu karvojen alle, eikä välttämättä näy, jos karva on pitkää. Lisäks meillä taitaa Flexissä olla sekä hihnassa, että "koppa-osassa" heijastimet.
  Ja emäntähän pukee lenkillä päälleen heijastinliivin tai käsivarteen/jalkaan kuminauhaheijastimen, ja lisäksi pyrkii pitämään takin kuin takin taskussa heijastimen siltä varalta, että muu heijastin unohtuu laittaa päälle. Toistaiseksi ei olla vielä niin pimeällä lähdetty lenkille, että heijastinta tarvitsisi. Mutta pian sekin aika on käsillä. Tosin tytsiä ei yhtään huvita pimeänlenkkeily eikä vaatteiden pukeminen. Pahus. Eli siis meidän suositus on mahdollisimman paljon heijastimia. Niin liivejä kuin pantoja että taluttimiakin heijastimella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä suositus! Pitää tutkailla vaihtoehtoja ennen kuin pimeä tulee. Kai nahkahihnaankin voisi jonkinlaista heijastintarraa kokeilla. Viime talvena heijastava kankainen hihna osoittautui toimivaksi pimeällä, sittemmin Paavo vaan pureskeli sen poikki...

   Poista
 4. Myrsky: Mun flexin siihen osaan mikä on ihmisen kädessä, on pantu heijastinteippiä joka puolelle. Näkyy hyvin. Sitten mulla on pehmoheijastimia taluttimen alareunassa. Ne ei paina mitään ja ihmisväki näkee missä mä kuljen. Meil ei oo katuvaloja... On mulla huomioliivikin tai itteasiassa meillä kaikilla on. Lisäks käsivarsinauhat. Ihan pimeellä myös taskulamput. Että silleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pehmoheijastimet ovatkin hyvä idea, pitää kaivella heijastinvarastoja. Meillä pitäisi olla myös jossain sellaisia käden tai jalan ympärille pyöräytettäviä heijastimia, josko niitäkin voisi laittaa vaikka hihnaan.

   Poista
 5. Milo käyttää metsästysliiviä joka on parempi päällä kuin mitkään tähänastiset valjaat. On hyvin heijastinta. Tilattiin Somerolta jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tilasin Peten koiratarvikkeesta liivin ja hihnan, esitellään kunhan saapuvat.

   Poista
 6. Murulla on vilkkuvalo, joka kiinnitetään pantaan. Tarttiskin etsiä se jostain. Tosin kesällä on hankittu uus panta, johon valo ei ehkä sovi. Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petenkoiratarvike.comissa on kaikki heijastintuotteet -20 prossaa, jos on tarvetta.

   Poista
 7. Meillä nakeilla on BestFriendin heijastinliivi joka on aivan mainio. Kaksipuoleinen eli keltainen ja punainen puoli. Esim mökillä kesällä olen käyttänyt päivällä punaista puolta kun taas jos ollaan valvottu myöhään ja on tullut pimeää, olen vaihtanut keltaisen puolen koska se taas on silloin näkynyt parhaiten.

  Mun mielestä tossa liivissä on paras hinta-laatusuhde. Lompakon ei tartte kärsiä kuin n. 13euroa ja tuo liivi myös pysyy päällä. Kokona s, siinä s koon paketissa on pkmäyris mallina :) Mun mielestä toi on kyllä kätevä että siinä on kaksi väriä koska sitten on aina tilanteeseen sopiva väri tarjolla. Jos on pelkkä neonkeltanen ni esim talvella se punanen on selvästi näkyvämpi.

  Sitten meiltä löytyy kaikenmaailman vilkkuvaloa mutta ne usein tuppaa reistailemaan, joten kyllähän noi liivit ja heijastimet on kaikkein parhaimpia. Yritän aina valjaitakin ostaessa suosia heijastimellisia mutta esim Rukka-valjaat jotka on tollaselle mäykylle aivan mainiot, niin niissä ei ole mitään heijastimia. Brecin valjaisiin pitäis tuunata jotkut kivat heijastinkukat heijastinnauhasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille taitaa olla tulossa (tooosi hyvin muistan, mitä tilasin...) Hurtan liivi. Esittelen lähipäivinä, kunhan saan sen kotiin!

   Poista