19.3.2012

Koirakoulussa osa 4

Koirakoulussa on käynyt kato, kahdestatoista koirasta oli paikalla kolme. Saman verran oli kuulemma ollut edelliskerralla, syynä on näillä main jylläävä kennelyskä. Saimme siis melko henkilökohtaista opetusta.

Tällä kertaa harjoittelimme muun muassa lämmittelyä ja peruuttamista. Itse olisin mieluummin keskittynyt peruskoulutukseen kuin liikkeisiin, joita voi hyödyntää esimerkiksi koiratanssissa. Koiratanssi ei kuulosta minun lajiltani. Eikä Paavokaan ollut kovin innostunut. Syynä saattoi toki olla sekin, ettei ihana Berla ollut paikalla.

Tunnin lopuksi opettaja toi kentällä agility-putken. Paavo meni putkessa rohkeasti edestakaisin, myös sen jälkeen kun matkalle laitettiin mutka.

Ensi kerralla on vuorossa viimeinen kerta koirakoulua, saakohan Paavo päästätodistuksen?

9 kommenttia:

 1. koiratanssi kuulostaa hassulta mutta katsopa vaikka ihanan baxterin tanssia http://kalyxcornucopia.blogspot.com/ (oikealla alhaalla on my movies). baxter "tienaa" osan ruuastaan tanssimalla, eli muutamaa liikettä toistamalla. ei siis mitään ihmeellistä tekotaiteellista hömpötystä vaan lähinnä temppuilua

  olen suuri baxter-fani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tehtiin juuri tuollaista "pujottelua", mitä Baxterkin teki boogiessa. Ei tosin ihan yhtä sujuvasti. Ja ehkä jätämme tämän lajin jatkossakin Baxterille.

   Poista
 2. Mirkku ei vielä ole päässyt koirakouluun. Syksyllä se oli ehtinyt alkaa ennen kuin Mirkku tuli taloon. Toivon, että kevään tullen pääsisimme vielö osallistumaan.
  Luulen kyllä, että agilityputkeen joutuisi kömpimään ensin emäntä eikä Mirkku välttämättä seuraisi perässä!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli sen verran iso putki, että siinä olisi omistaja mahtunutkin menemään edellä. Paavo on kyllä aika rohkea kaveri, toivottavasti se ei tuo mukanaan hölmöilyä...

   Poista
 3. No johan oli kato käynyt. Kennelyskä ei kyllä kuullosta mukavalta, onneksi ymmärsivät pysyä kotona pois tartuttamasta muita koiria.
  Henk.koht opetus olisi hyvä, jos vain saisi sitä opastusta, mitä tarvitsee. Oliskohan siltä opelta voinut kysyä neuvoa mieltä askarruttaviin asioihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehti onneksi kysellä vinkkejäkin.

   Poista
  2. Niin ja unohdin tämän vastauksen keskeneräiseksi. Minä kyselin vinkkejä muun muassa seisomisen opetteluun. Paavolla kun painovoima vetää pyllyä maahan. Kouluttaja neuvoi nostamaan pyllyä ylös maasta ja komentamaan esim. ylös. Ja sitten palkkaamaan.

   Poista
 4. Kyllä Paavo saa!:)

  Täälläkin päin on ihan yleinen ilmiö, että ensin koirakouluihin on hirveä tungos, mutta pikku hiljaa porukkaa alkaa tippua pois (meillä ei voi syyttää edes kennelyskää) :P

  Tuntuu, että tosi paljon koirille opetetaan nykyään temppuja perus tottelevaisuuden ja arkijuttujen (kuten ohitus jne.) sijaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna se sitten nähdään, millainen todistus tulee. Tuokaan kurssi ei ollut ihan halpa, joten sen puoleen luulisi ihmisten tulevan paikalle. Tai siis en tiedä, mitä nuo yleensä maksavat. 85 euroa on minusta sen verran rahaa että minä haluan sille vastinetta.

   Poista