11.3.2012

Harvahammas

Paavon puremisvimma sai selityksensä. Mies nimittäin tajusi eilen, että mäykyllä ei enää ole yläetuhampaita. Yhtään irronnutta hammasta emme ole vielä löytäneet, mutta nythän se hampaiden vaihto vasta alkoi. Toivottavasti kaikki hampaat irtoavat itsestään.

Paavo ei suostunut hymyilemään valokuvassa, joten meillä ei valitettavasti ole kuvamateriaalia harvahampaisesta mäyräkoirasta.

4 kommenttia:

 1. On muuten sitten tosi pieniä noi etuhampaat, varmaan vaan jotain parin millin luokkaa. Elliltä sain talteen n. 9-10 hammasta, mm. pari yläetuhammasta. Aika nopeaa tahtia ne hampaat sitten vaihtuivatkin. Kulmurien kanssa kannattaa olla tarkkana. Meillä ei niissä ollut mitään ongelmaa, mutta monella muulla mäykyllä on ollut. Esim. Annamarin blogissa "Kaikki elämäni koirat", on aika hyvin kerrottu Pepin kulmuriongelmista, kantsii käydä tutustumassa, jos ongelmia ilmenee. Tässä linkki sinne: http://kaikkielamanikoirat.blogspot.com/search/label/Hammasprojekti
  Toivottavasti teillä kuitenkin hampaat vaihtuvat normaalisti, eikä tulisi mitään ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, kiitos linkkivinkistä. Pitää nyt vaan yrittää tarkkailla, ettei tule "tuplia" vaan maitohampaat irtoavat.

   Poista
 2. Tuntui hassulta, kun Mirkun hampaat alkoivat vaihtua. Esimerkiksi rappukäytävässä kulkiessa saattoi kuulua pienenpieni kilahdus, kun hammas putosi pennun suusta.

  Olinkin kovasti ihmetellyt, miksi tyttö puri vielä tavallistakin hirveämmällä vimmalla kaikkia lelujaan, kunnes huomasin, että leluissa on verta. Ensin tuli säikähdys ja vasta sitten ymmärrys: nyt lähtee hampaita!
  Emäntä käy toisinaan vähän hitaalla...:)

  Toivottavasti hampaidenvaihto sujuu Paavolla ongelmitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli kanssa ihan yhtäkkiä kauhea puruvimma, saattaa tosiaan ikeniä syyhyttää.

   Poista