28.12.2012

Masuvaivoja

Varoitus, teksti sisältää eritteitä!

Paavo on kärsinyt viikon verran vatsavaivoista. Ne alkoivat juuri kun olimme lähdössä joulun viettoon. Aamuasiat hoidettiin ulos, mutta sisällä tuli vielä muutama kasa löysää tavaraa. Viimeisessä kasassa oli tippa verta.

Soitimme eläinlääkärille ja hän käski antaa Paavolle Canikuria ja tuoda koira näytille, jos koira alkaa oksennella tai veren määrä lisääntyy. Niinpä ennen reissuun lähtöä varmistimme, että sielläkin on ellpäivystys.

Löysiä kakkakasoja tuli myös seuraavana aamuna ja ehdimme jo arvella syyksi uusia hampaidenputsausluita. Niiden pois jättäminen ei kuitenkaan auttanut vaan ongelma jatkui. Raukka oli tietysti nolona kakattuaa sisälle, mutta muuten Paavo oli reipas ja säheltävä oma itsensä. Ruoka maistui eikä koira vaikuttanut kipeältä.

Päätin kuitenkin varata eläinlääkäriajan, kun palaisimme kaupunkiin. Sain ajan perjantaille ja hyvä niin, viime yönä Paavo heräsi kaksi kertaa kakkailemaan. Maha myös mourusi kovin.

Eläinlääkäri epäili syyksi ihan vain vatsapöpä. Jos jotakin olisi juuttunut suoleen, koira myös oksentelisi. On myös epätodennäköistä, että se olisi syönyt mitään vaarallista. Lääkäri määräsi Paavolle kaoliinia ja vatsaa rauhoittavan antibioottikuurin. Parissa päivässä tilanteen pitäisi helpottua.

Toivotaan parasta ja otetaan solmunaruleikkien välissä päiväunet, toteaa Paavo.

6 kommenttia:

 1. Voi ei, tosi kurjaa. Tuli mieleen Ellin viime keväinen mahapöpö, joka ilmeni sekä ripulina että oksenteluna. Oli aivan hirveää katsoa, kun toinen oli niin kipeä. Onneks Paavo ei vaikuttaisi olevan ihan yhtä kipeä, kun jaksaa syödä ja säheltääkkin. Pikaista paranemista Paavo-kullannupulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä onoutoa ollutkin, kun massuvaivoja on, mutta koira ei vaikuta kovin sairaalta. Nyt Paavon massu ei enää ole löysällä, sen sijaan ihmetyttää, kun kakkaa ei ole tullut yli vuorokauteen. Kiitos paranemistoivotuksista!

   Poista
 2. Kyllä on sitkeä pöpö kun noin kauan on jyllännyt. Eiköhän nyt helpota kun on kunnon tropit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä tauti on, mutta on kyllä sitkas!

   Poista
 3. Voi harmistus! Joulujännitys on tainnut tehdä kepposen vatsan toiminnalle. Vatsavaivat raastavat kyllä niin koiran kuin ihmisväenkin hermoja. Toivotamme pikaista helpotusta asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että Paavon massu rauhoittuu. Itsekin nukkuu yöt huonosti, kun kuulostelee koiran vointia.

   Poista