16.12.2012

Jäljestysharjoituksia

Olemme syksyn mittaan tehneet Paavolle muutaman jälkiharjoituksen. Vastakaadetun hirven sorkalla on vedetty metsään eri mittaisia, aloittelijalle sopivia, jälkiä. Jäljen päähän on jätetty odottamaan hirven sorkka.

Ensimmäisenä laitetaan päälle työvermeet, liivi ja jäljestysliina.
Sitten lähdetään etsimään jäljen alkua. Nuuskuti-nuuskuti, etsii Paavon nenä.
Tässä kohdassa jälkeä on mutka. Paavon täytyy hieman tuumailla, minne päin lähteä.
Onnistunut suoritus, sorkka löytyy. Kun Paavo ensimmäistä kertaa lähestyi sorkkaa, oli haju niin jännittävä, että koko koira tärisi.
Palkinnoksi paljon kehuja ja leikkiä sorkalla.
Ja sitten kotia kohti, sorkan kera. Hyvä Paavo, tästä jatketaan!

8 kommenttia:

 1. Paavo, tästä päivästä lukien sun uusi nimi on Paavo Suurjäljestäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti pojat nimityksestä! Ihan mahtava nimike!

   Poista
 2. Paavo on kyllä hyvin tomeran näköinen metsästäjä. Hieno harjoitussuoritus! Ellistä ei vastaavaan ole, sillä sen hajuaisti tuntuu olevan aika heikko. Viimeisessä kuvassa Paavon korvat = ihanat <3 Ellilläkin usein korvat kipsahtavat nurin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavon hajuaisti löytää helposti varsinkin kaikki herkut! Ja korvat on aina heikun keikun tai vinksin vonksin. Ei tunnu koiraa itseään häiritsevän!

   Poista
 3. Viimeinen kuva on lemppari - "siellä se on..."

  VastaaPoista
 4. Hyvä Paavo!! Hienosti meni sun treenit! Munki kans on tehty verijälkee, harjoteltu ihmisen etsintää ja nuorempana makkarajälkeeki - ihan sama mitä jälkee se on, mutta mää tykkään! Ihan alusta asti keksin kuulema ite, mistä on kysymys, ja painelin häntä heiluen nuuskuttamaan. Me mäyräkoirat ollaan kyllä melkosia Sherlock Holmesejä tässä puuhassa, toivottavasti sää pääset ihan oikeeseen mettästykseen kans! Mää en oo päässy, ko matte ei semmosta harrasta, eikä ketään mettästäjää tunne. Mukavia pakkaspäiviä teille! t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mauri, ootko päässy kokeilemaan makkarajälkeä! Paavo ei tiedä mikä se on, mutta jos johonkin liittyy makkara, ei se voi olla huono juttu! Mums. Tarkoitus olisi jatkaa treenejä, josko Paavo pääsisi isompana apuun vaikkapa metsästyksen haavakkotilanteissa. Mukavia pakkaspäiviä teillekin!

   Poista