6.9.2012

Metsään, metsään

Ensimmäiset askeleet Paavon metsästyskoiran uralla on otettu. Kävimme pari viikkoa sitten testaamassa Paavon suhtautumista aseiden ääniin. Ennakko-olettamus oli, ettei se vähästä hätkähdä, sillä esimerkiksi ukkonen ei vaikuta pödköön millään tavalla.

Niinpä suuntasimme ampumaradalle. Minä menin Paavon kanssa kauemmaksi ja mies harjoitteli ampumista. Ensimmäisen laukauksen kajahtaessa Paavo hieman hätkähti ja katsoi minuun kysyvästi. En reagoinut laukaukseen tai koiraan millään tavalla, vaan jatkoimme matkaa.

Hiljalleen lähestyimme ampumakoppia ja Paavo ei juuri laukauksista välittänyt, tohotti omiaan. Samana viikonloppuna Paavo hätyytti pyypoikueen metsästä liikkeelle. Eli ei se ihan uuno metsästyskoirana ole.

Ensi viikonloppuna Paavon kanssa lähdetäänkin jänisjahtiin, saa nähdä miten mäykkysen käy.


8 kommenttia:

 1. Oi, hienoa! Mä oon saanu metsästää lähinnä hyttysiä ja mun pehmoleluja. Puluja kohdataan aina välillä lenkuralla, niitten kanssa mä haluisin vaan leikkiä.

  Onnea metsästysuralle, näytät oikein pätevältä jahtikoiralta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on myös metsästänyt muutaman kärpäsen! Ja kiitos onnentoivotuksista.

   Poista
 2. Milo on eilen taas juossut itsensä reporangaksi peurojen perässä. Ei näkyny jänöjä, ei kyyhkyjä eikä sorsiakaan. Jänöset eritysesti on lähteneet muille maille metsästyskauden alettua. Mutta pikkulintujakin kelpaa jahdata, tosin siitä jää koiralle kovin levoton olo. Metsästysonnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, peuroja. Paavo ei vielä ole kohdannut pupuja isompia eläimiä.

   Poista
 3. Eipä pelkää Ellikään ukkosta. Ja ampumaradan lähellä ollaan oltu lenkillä, meillä tehtiin juuri noin kun teilläkin. Kun ei emäntä välitä paukkeesta, miksi koirankaan pitäisi?
  Hienosti Paavo vaan pyypesuetta hätyytti, toivottavasti jänisjahti onnistuu, eka kaatohan on kai kaikkein tärkein. Ellistä ei metsästyskoiraa tainnut tulla kun on muuten niin arka, että pyörii vain kintuissa. Isännän harmiksi.
  Metsästysonnea Paavolle ja muille metsästäjille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saalista ei kyllä tullut ensimmäisellä kerralla, kertoilen ehtiessäni tarkemmin!

   Poista