16.9.2012

Jänismetsällä

Viime viikonloppuna Paavo pääsi ensimmäistä kertaa metsästyshommiin, jänisjahtiin. Lähdimme lauantaiaamuna seitsemän maissa metsään.

Paavo nuuskutteli ympäriinsä ansiokkaasti ja tomerasti, häntä pystyssä. Hajujälkiä löytyi mäyräkoiraan nenään, mutta ajamaan Paavo ei lähtenyt. Mies totesikin, että pitäisi saada niin sanottu "perslähtö" jolloin Paavo tajuaisi, mistä hommassa on kysymys.

Ensimmäisen metsästysviikonlopun saalis jäikin kantarelleihin ja puolukoihin, pupupaistia ei tällä kertaa tullut.

Kuvia ensimmäiseltä metsästysreisulta ei juuri ole, sillä sekä pyssy että kamera eivät mahdu käsiin yhtä aikaa. Se tuli onneksi todettua, että Paavon nenä toimii ja mäykkynen nauttii suunnattomasti metsässä rymyämiestä. Ensi viikonloppuna taidamme lähteä uudestaan.11 kommenttia:

 1. Reissu oli varmasti Paavolle mieluinen, vaikka jänis jäikin tavoittamatta. Kyllä kunnon metsäretki tekee aina hyvää, sekä mäyräkoiralle että mäyräkoiran ihmiselle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ja kauniissa syyssäässä kelpaa ulkoilla.

   Poista
 2. Tulihan sentään jotain saalista, vaikka pupupaisti jäikin tällä kertaa saavuttamattomiin. Kyllä se vielä joskus Paavollakin tärppää, me ainakin pidämme teille jahtionnipeukkuja ja -tassuja. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäkää vaan peukut ja tassut pystyssä, saalista ei tullut toisenakaan viikonloppuna.

   Poista
 3. Saalis kun saalis... Kunhan saa kirmata mettässä! Me käytiin saalistamassa eilen tunti, tuloksena kaksi ämpärillistä suppilovahveroita ja metsän tuoksuinen onnellinen koira:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä juossut koira on tosiaan onnellinen koira. Teillä on ollut hyvä suppisonni, minä olen löytänyt niitä vasta reilun litra verran. Kantarelleja onneksi löytyi tänäkin viikonloppuna useampi litra. Parin viikon päästä lähden sitten suppisjahtiin.

   Poista
 4. Kyllä se Paavo vielä ehtii jäniksen jos toisenkin saalistaa. Siis jäljestää.

  Ollikin oli tänään metsässä, tosin olimme vain puolukkajahdissa. Meidän maastonakki olisi mielellään kävellyt pelkkiä metsäautoteitä, mutta kotiväki pakotti metsähallituksen puolelle. Olli oli pidettävä koko ajan kiinni, koska metsäautoteillä oli oikein sunnuntairuuhka. Kaunis ja lämmin päivä oli saanut marjastajat liikkeelle. Eipä ole koskaan nähty moista ruuhkaa marjametsässä, yleensä saadaan aika rauhassa olla. Mikäs siinä nyt on, että ihmiset ovat taas innostuneet marjastamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti marjastaus ja sienestys on nyt in - ja hyvä niin. Puolukkaa on ainakin metsissä ihan uskomattoman paljon. Tänä viikonloppuna oli sateista, mutta sieniämpäriin tuli silti täytettä.

   Poista
 5. Ei se saalis, vaan se metsässä vietetty aika! Se on tärkeintä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Jalo oikeassa, metsässä on kivaa, tietää Paavo!

   Poista
 6. Pahoittelut kaikille, että kommentteihin vastaaminen on viivästynyt - vatsatauti vei emännän sohvanpohjalle ja viikonloppu meni, yllätys, yllätys metsällä!

  VastaaPoista