5.5.2014

Paavo palliton


Kuten otsikko kertoo, on Paavo nyt palliton. Perjantaina Paavo matkusti emännän kanssa kaupunkiin eläinlääkäriasemalle. Bussimatkailu on aina yhtä jännää, mutta reissu sujui hyvin. 
Eläinlääkäriasemalla kuunneltiin aluksi sydänäänet, jonka jälkeen eläinlääkäri antoi Paavolle rauhoittavan pistoksen. Sitten odoteltiin viitisen minuuttia, aika nopeasti Paavo kuukahti lattialle, jonka jälkeen hoitaja haki Paavon.


Muutaman tunnin kuluttua emäntä ja isäntä tulivat noutamaan Paavoa. Siellä se torkkui tokkuraisena eläinlääkäriaseman häkissä, kauluri päässä ja tipan poiston jälkeen laitettu side tassussa.

Kotiin Paavo matkusti autossa emännän sylissä. Kotonakin Paavo oli aika uninen. Ilmeisesti nukutus laskee ruumiin lämpöä, joten paleleva Paavo sai heräillä viltin sisään käärittynä isännän sylissä.
Kunhan Paavo illalla virkosi, sai se pienen ruoka-annoksen ja kävimme ulkona. Yö sujui melko rauhallisesti, kerran Paavo kävi hereillä ja tassutteli hieman.

Hoito-ohjeissa käsketään pitää kauluria 10-15 päivää, seurata haavan tilannetta ja suihkutella haavaa, jos se likaantuu. Tikit sulavat itsestään.

Paavo sai myös kipulääkettä, jota täytyy antaa 3-5 päivän ajan. Sillä ei ole ollut erityisen paljon kipuja, ennemmin se taitaisi tarvita rauhoittavaa, jotta ei riehumisellaan hidastaisi paranemista.

Ulkona olemme käyneet lähinnä sen verran, että Paavo saa tehdä tarpeensa ja haistella. Toistaiseksi olemme myös kantaneet Paavoa rappusissa.

Kaiken kaikkiaan Paavo on ollut reipas ja helppo leikkauspotilas. Nyt toivotaan, että loppuaika sujuu yhtä hyvin.

6 kommenttia:

 1. Auts! Mitenkähän mahtaa Paavo pysyvä nii ettee riehu eekä hypi? Siis sittä ku männöö nuo ensmäeset päevät. Ku ee vissii saes hyppijäkkää yhtä pitkää aekaan ku kaalur on! Paranemista vuan pikasesti. Tulko mitenkä pitkä huava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä Paavo ole osannut ihan täysin rauhallisesti olla. Silti haava on parantunut hyvin. Neljänä päivänä annoimme kipulääkettä, mutta emme enää tänään. Haava on muutaman sentin mittainen.

   Poista
 2. Sympatiatsempit pallittomalle ja pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
 3. Huh, mikä reissu! Pikaista paranemista! <3

  VastaaPoista