27.6.2013

Voihan rähmä


Varasin Paavolle eläinlääkärin ja hyvä niin. Toisessa silmässä oli jonkinlaisia rakkuloita ja toisessa sidekalvon tulehdus. Silmävaivat voivat johtua siitepölystä, katupölystä tai vaikkapa hyttysenpuremista.

Nyt meidän täytyy laittaa kolmesti päivässä rasvaa Paavon silmiin, kahden viikon ajan. Ei ole muuten ihan helppo homma. Löytyykä lukijoilta vinkkejä, miten rasvan tiputtelun saa sujumaan?

6 kommenttia:

 1. Siis tietämättä kuinka hirveän kova luu Paavo on, niin pari vinkkiä: jos se silmärasva on oikeasti rasvamaista, niin toinen pitää nätisti kiinni ja toinen tipauttaa rasvan sormenpäähän ja hieraisee silmään. Ei toimi tietenkään, jos enemmän "tippamuotoista".

  Jos on riski, että Paavo puree teitä (Ossi voi tämän tehdäkin, jos joutuu oikein paniikkiin), niin sideharsorulla kuonon ympäri, tai sitten ostat sellaisen samanlaisen kangaskuonokopan, jota eläinlääkäritkin käyttävät.

  Jos Paavo on ihan hoitotoivoton tapaus, kuten yksi kaverini koira, niin tämä on ihan äärimmäinen keino: Tarvitaan kaksi. Paavo kaulapantaan, hihnaan, hihna oven ali ja toinen pitää hihnasta oven toiselta puolen, niin, että koira, Paavo, on ovea vasten aika tiukasti ja nopeasti tipat silmiin. Ei mikään miellyttävä tapa, mutta tämän voisi ehdollistaa ihan johonkin yksittäiseen pantaan.

  Yksi konsti, jota voi käyttää vihaisilla pienillä koirilla, on pujauttaa se jonkun ison takin hihaan, pää ulos, kainaloon ja toinen tiputtaa tipat. Tiedän, että ainakin Ossi on aika "hoitoresistentti", joten silmätippojen laitto voisi olla melko vaikeaa. Kokemusta ei ole kuin antibiooteista ja korvatipoista ja ne korvatipat ovat kauhistus... Koettakaa nyt saada tipat silmiin ilman henkisiä vammoja Paavolle ja ettei Paavo tikkaile teihin pieniä hampaanjälkiä. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasva on rasvan ja nesteen välimuotoa eli aika juoksevaa. Annostelupää on ihan kätevä. Paavo ei ole osoittanut agressiivisuuden merkkejä ja istuu paikoillaan, mutta ongelmana on pään heiluttelu. Eli rasvaa on ympäri naamaa ennen kuin se osuu silmännurkaan.

   Eläinlääkärissä Paavolle oli laitettu pehmeä kuonokoppa kun oli pelännyt ja ruvennut nostamaan ylähuulta. Paavo antaa leikata hienosti kynnet ja tutkia itsensä, mutta kun on uhmaa olllut viime aikoina päällä niin pitää kyllä olla tässäkin hommassa tarkkana.

   Poista
 2. Toivomme pikaista paranemista ja sujuvaa rasvausta! Muiskut!<3

  VastaaPoista
 3. Voi Paavoa! Mekin toivottelemme pikaista paranemista, toivottavasti tuo tippojen laitto sujuu jo. Onnistuiskohan se paremmin, jos Paavo olisi kyljellään? Ei pääsisi sitten ravistelemaan päätään niin helposti. Rapsutuksia Paavolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri päänravistelu ja silmien räpsyttely ovat ongelma, ei paikallaan pysyminen. Pitänee kokeilla kylkiasentoa.

   Poista