25.6.2013

Rähmivät silmät

Paavon silmät ovat rähmineet viime aikoina tavallista enemmän. Aamulla ja päiväunien jälkeen koiran silmännurkissa on kelta-vihreää eritettä. Paavo ei kuitenkaan hankaa silmiään, eli eivät ainakaan vielä ole kipeät.

En tiedä oireen aiheuttajaa. Olemme palanneet täysin Royal Caninin mäyräkoiraruokaan, mutta sitä Paavo on syönyt ennenkin. Voikohan jokin kukkiva heinä tai helle aiheuttaa rähmimistä? Onko muilla kokemusta vastaavasta oireesta?

Googlailin hieman asiaa ja moni paikoin kehotettiin pyyhkimään silmiä keitetyllä vedellä. Täytyy aloittaa kokeilemalla sitä.

12 kommenttia:

 1. Mirkun silmät rähmivät myös toisinaan. Keväällä, kun katu- ja siitepölyä oli hurjasti, Mirkulla oli tosi paljon rähmää. Ostin apteekista Maxim-merkkistä silmähuuhdetta. Sillä päästiin pahimman pölyajan yli eikä rähmää ollut pitkään aikaan. Nyt, kun heinät kukkivat, silmät rähmivät taas vähän.
  Rähmä siis ilmiselvästi johtuu siitä, että Mirkun jalat ovat NIIn lyhyet ja pää NIIN matalalla, että kaikki ylimääräinen pöly kertyy sen silmiin. Ratkaisuna on siis joko a) jatkojalat tai b) silmähuuhde!:D
  Kokeile sitä huuhtelua, toivottavasti auttaa teilläkin!

  VastaaPoista
 2. Minä melkein neuvoisin kääntymään ELL:n puoleen. Eihän se keitetyllä vedellä pyyhkiminen todellakaan haitaksi ole, mutta jos se erite on paksua ja värillistä niin uskaltaisin väittää, että silmissä, sidekalvossa, tai jossain luomen alla on ihan lievä tulehdus ja bakteeriperäinen. Joskushan koirien silmät rähmivät hieman, mutta se erite on suhteellisen kirkasta. Silmätulehduskin vai tarttua koirasta koiraan. Toivottavasti Paavon silmät kirkastuvat pian, M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varasin ajan lääkäriin huomiselle. Mielestäni alaluomen reuna oli tänään vähän ärtyneen oloinen.

   Poista
 3. No tuo RC ei kyllä kovin hyvää ruokaa ole mutta tuskinpa rähmimiset siitä kuitenkaan johtuvat. Meillä auttoi kun muutaman kerran päivässä pyyhki silmät keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä. Ei tarvinnut mennä lääkärille :) Eikä ole rähmät tulleet takaisin. Ja oli siis kuvailemaasi keltaisen vihreää rähmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RC on meillä sopinut ihan ok, ja nyt ei kauheasti uskalla kokeilla muita, kun on vasta koira toipunut haimatulehduksesta. Mä kanssa olen yrittänyt pyyhkiä silmää, mutta ei auttanut. Joten varasin lääkäriajan.

   Poista
  2. Ossihan syö nykyään allergianappuloita, mutta olen ajatellut ostaa sille vaihteluksi joskus sitä Royal Caninin mäyrisnappuloita, joista tässä ilmeisesti oli puhe. Jos heittää vedon "että joku koiranruoka ei ole kovin hyvää" kirjoittajan olisi syytä perustella vastauksella kysymykseen miksi. Ainoa kriteeri mitä minä katson nappuloissa on se, että ne eivät sisällä paljoa vehnää. Mielestäni kaikki eläinkaupasta ostettavat nappulat täyttävät tämän kriteerin. Eläinlääkäriltä ostettu allergianappula on aika kallista,(noin kympin kilo) mutta oletan, että siinä on aika hyvin katsottu kaikki ravintoaineet kohdalleen. Ainakin näin toivon. Kokeilepa joskus EL:iltä saatavaa RC Hypoallergenic nappulaa, josko se maittaisi. Ainakin Ossin vatsa on ollut erinomaisessa kunnossa jo pari vuotta ja jostain kumman syystä nappula maistuu tälle meidän nirsoilijalle erinomaisesti. Kyllähän monet tulehdukset voivat olla allergiaperäisiäkin, mutta sitä on syytä epäillä siinä vaiheessa, kun esim silmätulehdus on lähes kroonista. Toivottavasti ne Paavon silmät nyt kirkastuvat, terveisiä M-L ja Ossi.

   Poista
  3. Niinpä, mielipiteitä on niin paljon kuin nappuloitakin! Ja yleensä yritän vältellä osallistumista näihin keskusteluihin, ihan jo siksisin etten ole kovin perehtynyt aiheeseen! Ainakin meillä juuri tämä mäykkynappula on maistunut ja toiminut hyvin (paitsi silloin tulehduksen aikaan) ja kun siirryimme eläinlääkäriltä ostetun erikoisnappulan ja RC:n sekoituksesta pelkkään Royal Caniniin, on Paavon uloste ollut paljon kiinteämpää.

   Poista
 4. Tuisku: Mun silmistä tuli keltaista tököttiä ja mä sain ell:iltä antibioottisalvaa. Ny on terveet ja kirkkaat silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kyllä kivaa tuommoinen. Oliko vaiva jonkun bakteerin aiheuttama? Paavo menee kanssa huomenna moikkaamaan lekuria.

   Poista
  2. Sitä ei tiedetä, mutta muutamassa päivässä vaiva oli selätetty.

   Poista
  3. Paavolle määrättiin kahden viikoon kuuri. Kolmesti päivässä voidetta. Juhuu!

   Poista