13.2.2013

Tilannepäivitys

Pikainen tilannepäivitys Paavon voinnista. Paavo nukkui yön hyvin, eikä se enää ole ripuloinut. Aamulla myös (Paavon mielestä) pieni ruoka-annos maistui, tosin riisiä piti vähän jättää lautaselle. Onneksi saimme Lauralta ja Maurilta muutaman vinkin riisin "maustamiseen".

Tänään Paavo on ollut muutenkin pirteämpi. Soittelin tilannetietoa eläinlääkärille ja hänkin oli ilahtunut toipumisesta. Saimme ohjeeksi antaa viikon verran hiilaripitoista, vähärasvaista ja vähäproteeinista ruokaa. Annoskokokin täytyy olla normaalia pienempi.

Haimatulehdusta hoidetaan myös lääkkeillä, mutta koska oireet hävisivät jo, ei lääkitys ole eläinlääkärin mielestä tarpeen. Huomenna annan vielä pahoinvointitabletin ja kaoliini-pektiiniä.

Kovin rajuja leikkejä ei saa leikkiä, ettei haimaan kohdistu ylimääräisiä tärähdyksiä. Toivotaan, että toipuminen jatkuu. Viikon päästä menemme eläinlääkäriin ottamaan uudet verikokeet.

8 kommenttia:

 1. Pelottava tulehdus kyllä, onneksi menitte nopeasti lääkäriin. Paljon terkkuja toipilaalle, toivottavasti Paavon makuun sopivat "mausteet" riisille löytyy :) t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitetään terveiset! Riisi on alkanut maistua, kun sotketaan mössö IDstä ja maustmattomasta jogurtista.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että parempaan suuntaan ollaan menossa.
  Ei muuta kuin riisiä maustamaan ja sitä sitten vaan Paavolle.

  Ystävälliset terkut!

  VastaaPoista
 3. Hyvä että on jo parempia uutisia! Paavo on sitkeä pieni mäyräkoira. :)

  VastaaPoista
 4. Voihan nenä :( Ei oo kiva lukea tälläsiä uutisia... Pikku Paavo sairasvuoteella...
  Sormet ristissä jotta ei oo krooninen.
  Jaksamista sinne teille,tiietään jotta todella raskasta kun koira sairastaa ja töihinkin joutuu lähtemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta! Onneksi oireilua ei enää ole ollut eli hyvään suuntaan mennään. Ja kiitos joustavasta työstä ja pomosta, minä tein pari etäpäivää ja nyt Mikalla onneksi alkoi loma.

   Inhottavinta on se, ettemme tiedä, mistä tulehdus on tullut. Eläinlääkärin kanssa en vielä ole ehtinyt asiasta puhua. Nettieläinlääkärin perusteella syitä voivat olla lääkkeet, muu sairaus tai liika annos vääränlaista ruokaa. Kotona Paavo ei kyllä ole päässyt vääränlaisiin herkkuihin käsiksi. Toisaalta ehkä on turha spekuloida, parempi keskittyä hoitamaan koira kuntoon ja huolehtia jatkossakin sopivasta ruoasta.

   Poista