14.4.2012

Kalakaveri

Tällä viikolla lumet ja jäät ovat huvenneet nopeasti ja talvi tuntuu kaukaiselta. Pääsiäisenä jäällä uskalsi vielä liikkua ja Paavo pääsikin ensimmäistä kertaa mukaan pilkkireissulle. Voi sitä vapauden ja juoksemisen riemua. Vauhtia riitti.

Myös pilkkiavantoon ja -saaliseen piti tutustua. Jäällä piti harjoitella myös luokse tuloa. Se sujui muuten hyvin, mutta välillä ahvenet osoittautuivat liian mielenkiintoisiksi.10 kommenttia:

 1. Olli söisi kalat sellaisenaan. Kalan tuoksussa ja maussa on jotain, joka saa meillä koiran aivan sekaisin. Se seuraisi vieressä vaikka koko päivän, jos joku kävelisi ahven taskussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavolle olemme antaneet koirien lohimössöä ja se kyllä maistuu.

   Poista
 2. Hui, varo Paavo, ettet tipu avantoon eikä haukka nappaa ilmasta käsin ;)
  Varmasti riittää vauhtia, kun pieni koirulainen saa vapaasti temmeltää.

  Meillä Elli on kans hulluna kalaan. Jostain syystä se ei sitä kuitenkaan raakana söisi, vaikka sitä himoitseekin. Sen sijaan kypsä suolaton lohenpala on useasti kadonnut parempiin suihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo teki enemmänkin tuttavuutta kalojen kanssa ja otti ne mukaan leikkeihinsä, syömään se ei ryhtynyt. Jäällä sätkivät kalat kyllä herättivät herrassa hämmennystä.

   Poista
 3. Sydän hyppäsi kurkkuu, kun katsoi Paavon kurkkivan avantoon.
  Kyttäilin Mirkkuakin jäällä liikkuessa, ettei se pääse pulahtamaan kalojen kaveriksi. Paavo on varmasti ihana toveri pilkkireissuilla!
  Mirkku ei ole vielä päässyt raa´an kalan makuun, mutta luulen, että se(kin) maistuisi neidille. Itse asiassa luulen, että Mirkku söisi vaikka koko biojäteastian sisällön, jos siihen tarjoutuisi tilaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avanto oli onneksi sen verran pieni, ettei putoamisvaaraa ollut, vaikka Paavo sieltä hörppäsikin vettä. Paavokaan ei syönyt pilkkisaalista, lähinnä heitteli kaloja ilmaan ja leikki niillä.

   Poista
 4. Nelli on myös kiinnostunut kalasta, tosin raakana ei sitä suostu syömään, kypsä kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensikohtaamisella Paavokaan ei syönyt raakaa järvikalaa, saa nähdä miten käy kun tuttavuus kaloihin syvenee.

   Poista
 5. Voi mikä ihana turrikka tuo trimmaamaton karkkari onkaan :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavo on tällä hetkellä suorastaan melkoinen turjake. Ensimmäinen nyppiminen on edessä piakkoin.

   Poista