1.6.2012

Haetaan seuraa

Paavo on pienestä pitäen nukkunut yönsä hyvin, kiltisti omassa pedissään. Pienempänä Paavon piti päästä yöllä pissalle, mutta unet jatkuivat sen jälkeen.

Tällä viikolla olemme törmänneet uudenlaiseen ongelmaan, Paavo lähtee aamuyöllä liikkeelle. Ilmeisesti koirilla on tapana liikkua öisin, ja Paavokin saisi ihan vapaasti kuljeskella.

Ongelmana on se, että koira haluaa seuraa. Paavo tulee sänkymme viereen vinkumaan. En tiedä, haluaisiko Paavo tulla sänkyymme nukkumaan vai mistä oikein on kyse. Rasittavaa aamuöinen vinkuminen jona tapauksessa on, eivätkä mäyräkoiran seuranhakuilmoitukset ole tuottaneet tulosta.

Kuvituksena Paavon kuvitteelliset päiväunet nurmikolla.

6 kommenttia:

 1. Ehkäpä Paavolla on sama kesäinen ongelma kuin Mirkulla: valoisuus valvottaa. Mirkku ei nukahtanut iltaisin ja heräili aamuisin ennen kukonlaulua. Ratkaisu: Mirkun nukkumahuoneen ikkunat peitettiin. Lopputulos: neiti nukkuu taas levollisesti koko yön.
  Voisikohan teilläkin olla kesävalohulluutta ilmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaista hulluutta epäilen. Voisikohan Paavolle laittaa silmälaput? Itse ehkäisen niillä kesän uniongelmia.

   Poista
 2. Valoisuus raastaa helposti niin ihmistä kuin koiraakin.
  Elli ei yleensä tule sänkyyn, mutta pari kertaa olen hiljattain herännyt aamuyöllä siihen, että se on joko hypännyt sänkyyn, tai sitten jo ollut siellä hetken aikaa. Yritä siinä sitten kääntää kylkeä. Mulla kyllä hankkii unet mennä silloin pipariksi, kun ei pysty kääntymään sellaiseen asentoon kuin haluaisi. Ja kaiken kukkuraksi pelkään sotkevani sen, jos kuitenkin nukahdan.

  Ei varmaankaan kannata reagoida mitenkään siihen vinkunaan. Kyllä se varmaan muutamassa yössä loppuu, kun ei huomioi sitä.
  Toisaalta, jos se on juonut illalla paljon, niin voihan sillä olla hätäkin!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavon iu-iu-iu -ääntely tulee kyllä unen läpi korviin ja herättää. Tuota reagoimuutta olemme yrittäneet vaikka se itseään rasittaakin. Hätää minäkin epäilin, mutta sitten kun oikeasti noustaan ylös, ei Paavolla ole kiire ulos, eli ehkä sittenkin vaan valoisuushäröilyä.

   Tähän asti Paavo ei ole kotona nukkunut sängyssä, mutta jos levoton käytös ei muuten lopu, niin sitäkin jouduttaneen harkitsemaan. Kainalopaikalla kun on kumman rauhoittava vaikutus!

   Poista
 3. Nelli harrasti samaa pienempänä, loppui kuitenkin jossain vaiheessa, en kyllä muista koska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei heräily täälläkään jatku loputtomiin. Menee herrrrmot.

   Poista