16.1.2012

Etukäteisahdistus eroahdistuksesta

...jota ei tietenkään saa näyttää koiralla.

Koska yöt olivat menneet hyvin ja Paavo vaikuttaa reippaalta ja rohkealta, päätimme eilen aloittaa yksinoloharjoitukset. Yksin jäävälle koiralle rajataan alue keittiöön ja pesuhuoneeseen. Käytännössä laitamme lehtikompostista tehdyn aidan olohuoneen ja keittiön väliin. Oviaukko on nimittäin niin suuri, ettei siihen saa tavallista aitaa.

Ensimmäinen muutaman minuutin yksinoloharjoitus ei mennyt hyvin. Yritimme toimia ohjeiden mukaan ja jätimme hieman väsähtäneen Paavon kiinnostavan luun kanssa omalle puolelle ja menimme itse makuuhuoneeseen. Kun Paavo tajusi olevansa yksin alkoi melkoinen konsertti, jossa käytiin läpi kaikki äänialat. Kaikissa ohjeissa tietenkin neuvotaan, että takaisin pitää mennä vasta kuin koira hiljenee. Tässä tapauksessa emme viitsineet jäädä odottamaan kauanko hiljenemiseen menisi.

Nyt minä tietenkin stressaan kovasti siitä, miten saamme pötkelön totutettua yksin oloon, ilman että rivitaloasuntomme naapurit saavat hermoromahduksen. Kaikki vinkit aiheeseen liittyen otetaan kiitollisena vastaan.

2 kommenttia:

 1. Heips.

  Meillä käytettiin ensin myös tuota alueen rajaamista lehtikomposti-aitaa apuna käyttäen ja se ei meillä toiminut yhtään. Pentu meni paniikkiin jo heti joutuessaan rajatulle alueelle yksin. Huusi ja kiljui kauhuissaan...

  Luovuimme parin päivän jälkeen tilan rajaamisesta ja järjestimme kotimme muuten pentuturvalliseksi (johdot piiloon ja irtotavarat pois lattioilta) ja jätimme sen yksin "koko kotiin". Sen jälkeen ei ole kuulunut inahdustakaan oven takaa lähtiessä tai kotiin tultaessa. Nyt yksinolot sujuu tosi hienosti, ilman sen suurempaa ohjelmanumeroa.

  Kannattaa kokeilla jos vaan mahdollista.

  t. kääpiömäyris Snellman 5kk

  VastaaPoista
 2. Snellman olikin minulle uusi tuttavuus, mutta nyt luin heti koko blogin läpi.

  Meillä ei ole varsinaista pentuaitausta, vaan tarvittaessa laitetaan aita keittiön ja olohuoneen välille. Koko kämppään ei koiraa uskalla laskea vapaaksi, liikaa vaarapaikkoja! Nyt jo onneksi Paavo on jäänyt yksikseen esim. saunomisen ajaksi. Eli toivoa on!

  VastaaPoista