27.1.2013

Uusi tähystyspaikka

Paavo sai uuden tähystyspaikan. Pyykkikori siirrettiin makuuhuoneen ikkunan ääreen ja korin päälle laitettiin tyyny. Nyt kelpaa tarkkailla seitsemän kerrosta alempana olevan kadun tapahtumia.

Pyykkikorin paikanvaihdolle oli toinenkin syy. Se sijaitsi aiemmin makuuhuoneen oven vieressä. Paavo viettää päivänsä makuuhuoneessamme ja herra Houdini oppi kiipeämään pyykkikorin päälle ja avaaman oven. Vapautunut mäyräkoira käytti aikansa, mitenkäs muutenkaan, kuin keppostellen...

22.1.2013

Hyljekoira

Moni mäyräkoiran omistaja on kehunut Ikean pehmoleluja mäykylle sopiviksi eli tavallista kestävämmäksi. Täysin mäykyn kestävää lelua ei taida ollakaan.

Niinpä Paavo sai Ikeasta tuliaisina sirkushylkeen. Paavo osoittautuikin oivalliseksi hyljekoiraksi. Aluksi hylje sai kyytiä ja muutamia reikiä kylkeensä, sen jälkeen otettiin unet yhdessä.

Hylkeen kestosta voisin sanoa sen verran, että se on kestänyt jo kauemmin kuin yhden illan...



17.1.2013

Draaman taju

Kävimme eilen ottamassa yksivuotisrokotukset. Penturokotukset menivät näppärästi nappuloita syöden ja muutenkin eläinlääkärikäynnit ovat sujuneet hienosti.

Tällä kertaa Paavo hieman arkaili eläinlääkäriä ja halusi hypätä emännän syliin kun eläinlääkäri kuunteli sydäntä ja tunnusteli palleja (paikoillaan ovat, molemmat). Kun rokotuksen aika tuli, minä pitelin Paavoa päästä kiinni ja eläinlääkäri tuikkasi piikin.

Koko homma oli Paavon mielestä suuri vääryys, se käpertyi kerälle ja vinkui surkeaakin surkeammin. Jos yhtään osasin suomentaa, niin Paavo kertoi jotakuinkin seuraavaa: Apua, täällä kiduteaan viatonta koiraa! Ei tällaista saa tehdä! Ei ei ei!

Mäyräkoiran elämä on joskus kovin dramaattista!

Onneksi herkkunappulat hieman helpottivat oloa ja kohta Paavo heilutti häntäänsä jo eläinlääkärillekin.

Paavo on muuten aika sutjakka tyyppi. Vatsataudin jälkimainingeissa painoa oli alle kuusi kiloa, nyt paino on hieman noussut ja vaaka näytti 6,3 kiloa. Melkoinen mediummäykky ja pygmi-Paavo. Vielä vajaa kuukausi, että Paavo on virallisessa mittausiässä. Silloin selviää, mihin kokoluokkaan se sijoittuu. Arvauksia otetaan vastaan.

12.1.2013

Vuosi mäyräkoirallista elämää

Vuosi sitten meidän perheen elämä muuttui täydellisesti. Paavo tuli taloon yhdeksän viikon ikäisenä. Koska Paavo on ensimmäinen koiramme, alku oli melkoista hämmästelyä puolin ja toisin. On ollut ihana seurata pienen mäykkypojan kasvua komeaksi mäyräkoiraherraksi.

Välillä menee hermot ja Paavo koettelee meitä mäyräkoiramaisesti uudelleen ja uudelleen. Toisaalta mikään ei ole niin ihana kuin sohvalla viereen käpertynyt mäyräkoira.

Toivommekin runsaasti lisää yhteisiä vuosia ja paljon uusia mäyräkoirakokemuksia!

9.1.2013

Lentävä kummituskoira

Mies otti eräänä iltana kuvia solmunarun kanssa leikkivästä Paavosta. Kuviin tallentui kuitenkin jostain syytä lentävä kummituskoira.