25.7.2012

Vesillä

Tilasin jo talvella Peten koiratarvikkeen alennusmyynnistä Paavolle pelastusliivit. Hintaa liiveille jäi huiman alennuksen reilut kymmenen euroa. Uskalsin tilata ne, sillä muutama mäyräkoirablogisti oli suositellut kyseistä mallia.

Pelastusliivit pääsivät ensimmäistä kertaa tositoimiin juhannuksena. Teimme pienen veneretken ja Paavo osoittautui oivaksi veneilijäksi. Valtaosan ajasta koira istui sylissäni, välillä se teki pieniä tutkimusretkiä takatuhdolle veneen kuljettajan luokse.



Kuten kuvasta huomaa, liivit ovat sopivan kokoiset, tosin remmeissä on vielä hieman kiristämisen varaa. Ja punaiseen puettu mäykkynen erottuu hyvin harmaalta rantakalliolta. Nostokahva, pieni tasku ja heijastimet ovat myös plussaa.


Tarkkasilmäisimmät saattavat myös huomata Paavon märän takamuksen. Herra kokeili ensimmäistä kertaa myös uimista Joko vauhtia oli liika tai kallio liian lyhyt, sillä Paavo pulahti vahingossa järveen. Hämmentyneenä se polskutteli takaisin rantaan.

22.7.2012

Täällä taas

Muuton aiheuttama blogitauko venähti. Mäyräkoiran elämä on jatkunut normaaleissa merkeissä, riehumista, luiden syöntiä ja ulkoilua. Ja mäyräkoiramaista itsepäisyyttä.

Mies oli pari päivää reissussa ja mäyräkoira osoitti iltaisin mieltään. Pitkien lenkkienkin jälkeen Paavo riehui ja teki kaikkea mahdollista kiellettyä, kuten pureskeli sohvan pohjalaudoitusta. Miten niin mielenosoituksellista.

Ja loppuun vielä kuva edesmenneestä sammakosta. Paavon ensimmäinen ja rakkain lelu jouduttiin heittämään pois, sillä sammakko kärsi pahoista sisäelinvaurioista (ja haisi kaamealle kaikkien muiden paitsi Paavon mielestä).

Sammakko kesti puolisen vuotta, mikä on ennätyksellistä. Esimerkiksi pari viikkoa sitten ostettu, lähes mäyräkoiran kokoinen majava kesti mäyräkoiran käsittelyä tunnin.


6.7.2012

Nappiin osunut määritelmä

Laukku kirjoitti blogissaan rotumääritelmän mäyräkoirasta. Allekirjoitan täysin. Jos ette vielä ole käyneet lukemassa, tehkää se heti!

2.7.2012

Muutto

Miten mäyräkoira osallistuu muuttoon? Kiipeilemällä vuorikauriin lailla lastikkojen ja muiden tavarakasojen päällä.

Ja löytämällä juuri sen korin, johon on pantu leluja odottamaan tulevia aikoja.

Ja purkamalla korin sisällön tavara kerrallaan ympäri olohuoneen kaaosta.

Samassa korissa olivat myös koiralta takavarikoidut vinkulelut. Miksikö Paavo ei saa leikkiä niillä?

Noin kaksi minuuttia ja kuvan lelusta irtoili kappaleita, jotka eivät sovi mäyräkoiran ruoansulatukselle. Nimim. en tykkää herätä kolmelta yöllä siihen, että koira oksentaa.